maanantai 11. kesäkuuta 2012

Lappeenranta / Pusupuiston kioski*


Tätä kohdetta mietimme poikien kanssa pitkään, että julkaistaanko vai ei? Alkaa nimittäin ärsyttämään nämä spraytölkit povitaskussa liikkuvat töhertelijät! Hemmetti, kun poliisi tai joku kunnon kansalainen sattuisi rikospaikalle verekseltään ja antaisi koivuniemen herran tanssia saksanpolkkaa töhertelijän persuksilla. On nimittäin mielestäni järkyttävää yhteisten rahojen väärinkäyttöä näiden töherrysten peittäminen uudella maalikerroksella. Pakkohan se on tehdä, mutta rahoitus pitäisi tulla näiltä Rembrandteilta eikä kunnon kansalaisten verorahoista. Kyllä korpeaa melko pahasti.

Töhrittynäkin tyylikäs Pusupuiston kioski vuodelta 1893
Jos joku näistä pölvästeistä sattuu tämän lukemaan, niin parannahan tapasi! Tuskin kyllä lueskelevat, koska äidinkielentunnit mahtavat olla melko haastavia, kun ei tuo kuvataiteen ilmaisukykykään ole kovin kummoinen.
Esittelyvuorossa purpatuksesta huolimatta tänään Lappeenrannan vanhin kioskirakennus. Rakennuksen katolla oleva viiri paljastaa rakennusvuodeksi 1893. Kioskin takana levittäytyvä Wanha puisto on tietenkin syy miksi tähän kohtaan on päätetty kioski pystyttää. Toinen syy on risteyksen toisella puolella sijainnut Hotelli Patria. Asiakaskuntaa on takuulla riittänyt. En jaksa muistaa vuotta milloin kioski oli viimeksi avoinna alkuperäisessä tarkoituksessaan, mutta vielä viime vuosina rakennus oli ja toivottavasti on jatkossakin Lappeenrannan kaupungin infopiste turisteille.
Lopuksi vielä, että ajoimme tänään autolla lappeenrannan keskustan läpi muutamaan otteeseen ja reitille osui useita R-kioskeja. Eipä vaan yksikään niistä ollut yhtä viehättävä ja koristeellinen kuin tämä vanhojen hyvien kioskiaikojen rakennus. Mielenkiintoista, että aikoinaan vaatimattominkin rakennus koristeltiin tyylikkääksi. Siihen eivät nämä nykyajan töhertelijät pysty ikimaailmassa.

Päivitys:

Linnoituksen Pusupuiston kioskiin tulee ensi kesäksi toimintaa! Hieno juttu! Tähän viiden neliön suuruiseen tilaan avataan maailman pienin vaatekauppa...loistava idea sovitella Armanin pukuja kioskin takana olevan puskan siimeksessä. Lupaan käydä takuulla tutustumassa valikoimiin. Voit itse lukea tarkemmat tiedot artikkelista, minkä löydät täältä. 

MIkä parasta, niin tuntuu hienolta että tällaista rohkeutta yrittämiseen vielä löytyy Lappeenrannasta. Ilmeisesti siihen kaivataan samanlaista hulluutta kuin näiden jorinoiden kirjoittajalta. Ai niin, mutta yrittäjähän on Lappeenrannan kaupungin edustustilaisuuksissa näyttäytyvä Juha "Willimies" Härkönen. Kuvan tästä virallisesta Willimiehestä voit kurkata täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita